· 

Fit en Gezond cursus 2019

Weet jij hoe je etiketten moet lezen? Weet je welke producten er ECHT gezond zijn? Je wordt door producenten zo enorm misleid. Er worden onterecht keurmerken gezet op ongezonde producten, dus hoe weet je dat een product echt gezond is? Zelf lezen! Kimberley van Mom on Top volgde via Jworxout de cursus Fit en Gezond.

Diverse doelstellingen

De cursus Fit en Gezond bestond uit 6 lessen, verspreid over 12 weken. In deze periode kon je theorie en praktijk uitoefenen. Dus: leren over gezond eten en drinken, het toepassen en sporten! Iedere week werd er een weegmoment gepland om te zien of je in gewicht aankwam of afviel. Het grotendeel kwam de cursus volgen om af te vallen, maar ik niet. Ik wilde graag aankomen. Niet in vet, maar in spier. Goed eten is de basis van alles. Want of je nu wilt afvallen of aankomen; je moet doelgericht eten!

Leren over voeding en voeding leren lezen

Een gezonde en fitte lifestyle begint met gezond eten en drinken, maar heel veel mensen weten niet precies wat echt gezond is en wat niet. In de supermarkt word je misleid door teksten als ‘met minder suiker’ of door een bepaald keurmerk wat erop staat, maar is het product dan wel echt gezond? In de cursus leerden we etiketten lezen en kregen we een heel receptenboek mee, waaruit we konden gaan koken. Ik was eigenlijk aardig verrast over hoe lekker echt gezond eten is en hoe gevarieerd je kunt eten met gezonde ingrediënten.

Gewoontes doorbreken

Daarnaast is het heel belangrijk dat je je nieuwe lifestyle voor minstens een hele periode gaat aanhouden, want zo doorbreek je jouw slechte gewoontes. Bij mij zijn dat voornamelijk die hele chocoladerepen bij dat kopje thee ‘s avonds. Natuurlijk is dat niet erg voor een keer, je moet ook wel kunnen genieten, maar een hele reep is een beetje overdreven. Suiker kun je maar gewoon het beste vermijden, want je krijgt daarna echt een enorme dip of nog meer trek in zoetigheid.

Regelmaat in je leven

Ook heel belangrijk is regelmaat en rust in je leven. Door stress, spanningen, slechte nachtrust en slechte voeding kun je ziek worden of een burn-out krijgen. Je spijsvertering gaat daardoor vertragen en je gaat er moe en bleek uitzien. Zorg ervoor dat je vitaal blijft.

Biologisch eten

Het biologische keurmerk heeft ook de laatste tijd wat dippen gehad, want het scheen dat sommige producten dit keurmerk onterecht kregen. Het is goed dat we bezig zijn met gezonder leven en veel bedrijven willen daarvan profiteren natuurlijk. Toch ben ik door de cursus meer biologisch gaan eten. Deze producten worden niet bespoten met chemicaliën en kunnen je hormoonhuishouding verstoren en je diverse lichamelijke klachten geven. Het is helaas wel iets duurder, maar zo af en toe maakt al best verschil.

Mijn 12 weken

Ik heb echt heel veel geleerd over voeding en kan wel zeggen dat ik mijn lifestyle heb veranderd. Ik ga bewust om met voeding, lees ook veel meer de etiketten en gebruik het liefst producten zonder suiker. Tijdens deze 12 weken zag ik mijn gewicht omhoog gaan doordat ik meer spieren opbouwde. Het was niet veel, maar het was iets. De andere meiden maakten ook flinke progressie en we zijn uiteindelijk in totaal met zijn allen 57,2 kilo kwijt geraakt. De laatste cursusdag had iedereen gezonde hapjes gemaakt en dat was een hele leuke afsluiter! (Daar kwam ik eigenlijk voor haha!) Ik kan het je echt aanraden om deze cursus te volgen. De kosten zijn €100,-, maar de cursus is levensverlengend.

Reactie schrijven

Commentaren: 0