· 

6 Domeinen Intermittent Fasting

Afgelopen zomer kwam Judith heel enthousiast naar me toe om te vragen of ik mee wilde doen de 6 Domeinen te volgen als zij de cursus had gevolgd. Hier had ik wel oren naar, omdat je op deze manier 80 procent van je klachten kan verminderen. Ik heb namelijk de ziekte van Crohn en gebruik inmiddels 5 jaar een sterk medicijn die de ziekte onderdrukt. Door mijn zwangerschappen gaat het gelukkig al een paar jaar goed en zelfs na mijn bevalling (zoontje van 1 jaar inmiddels) heb ik met mijn arts overlegd dat ik mag stoppen met het toedienen van het medicijn. Ze was zelf wat sceptisch maar omdat ik graag wilde stoppen en ik wist dat ik samen met Judith de 6 Domeinen ging doen durfde ik de sprong te wagen. En jawel, bijna drie maanden ben ik nu gestopt met de medicijnen en ik voel me nog steeds goed! Ik geloof echt dit komt door de 6 Domeinen.   

 

Wat houdt intermittent fasting in?

Ik vast drie tot vier keer in de week en eet die dagen 2x per dag. De rest van de week eet ik 3x per dag.  

De eerste week dat ik begon rook ik overal eten en vond ik het best lastig. Zeker de eerste twee dagen, pfff wat was ik chagrijnig! 

Wat suiker al niet met je lijf doet, hihi. De voedingslijst die ik kreeg van Judith vond ik best even schrikken omdat er veel niet op stond wat ik normaal gesproken wel eet, denk aan brood! Gelukkig vind ik koken en bakken leuk en ben ik dus internet en Pinterest afgestruind om tot nieuwe recepten te komen en zo zie ik juist nu dat ik wel heel veel kan eten, maar vooral anders als wat ik hiervoor deed! En jawel, ik mis brood eten echt niet. Vasten kost me ook geen moeite omdat je veel meer groenten en fruit eet en hierdoor voel je langer verzadigd. Super fijn!  

En vergeet niet, af en toe 1 dagje los gaan is toegestaan!  

 

Hoe merk ik dat de manier van 6 domeinen werkt?

Ik heb meer energie, sta niet vermoeid op en heb ‘s avonds geen dip, heb nauwelijks klachten als ik ongesteld word en het allerbelangrijkste voor mij is dat ik de ziekte van Crohn onder controle heb zonder medicijnen! En als ik een dag wel dingen eet die niet op de lijst staan merk ik dat mijn lichaam niet lang hoeft te herstellen, hoe fijn is dat. 

 

6 Domeinen is natuurlijk niet alleen op je voeding letten. Ik heb ook ademhalingstechnieken meegekregen die ervoor zorgen dat ik niet meer zo last heb van mijn heupen/lies bij lange wandelingen. Samen met Judith ben ik erachter gekomen dat ik heel hoog ademhaal en verkeerd, oeps. Nu doe ik 2 tot 3 x per dag vijf a tien minuten lang mijn oefeningen. Ik neem de tijd om op de juiste manier te ademen en jawel ook dit helpt. Ik sliep na twee dagen al dieper ondanks de kindjes en voel me dus meer uitgerust! En verbazingwekkend, ik heb ook eigenlijk geen last meer van mijn lies.

 

Door de 6 Domeinen ben ik erachter gekomen dat door slaap, stress en verkeerde ademhaling je last krijgt van klachten en door dit juist aan te pakken je meer energie krijgt, beter slaapt en mijn darmklachten op te lossen! 

Ik wil jou, Judith, heel erg bedanken voor deze kans en kan niet wachten om bij de arts langs te gaan en te vertellen dat ik nog steeds klacht loos ben 😉  

Liefs, Sophie 

 

 

Inmiddels is Sophie bij de arts geweest en ze mag een half jaar weg blijven, omdat haar ontstekingswaarden goed zijn